četrtek, 27. maj 2010

Nežna in bleščeča

Zahotelo se mi je narediti eno nežno, nežno čestitko. In ko sem na Valitinem blogu videla tole idejo, sem vedela, da bo moja nežna čestitka narejena na tak način.

Ker ne maram samo papagajsko ponavljati, je moja čestitka nekoliko drugačna od Valitinih. Predvsem je bolj kiči :)

Tokrat mi je preglavice povzročal trak. V moji škatli s trakovi ni bilo niti enega, ki bi sodil na čestitko, brez se mi je pa zdelo prepusto in preveč podobno osnovni ideji.

Naposled sem našla bel organza trakec, a se je kar "izgubil" na čestitki. Zato sem ga "pofrizirala" - namazala sem ga z lepilom za bleščice in ga povaljala v takih bleščicah kot rožice. Nato sem ga malo pustila, da se je lepilo posušilo, in namontirala na čestitko.

Zdaj mi je všeč, ker se dokaj diskretno sveti, hkrati pa ni več neopazen. Bleščice ne odpadajo, razen pri zavezovanju pentljice so se malo "usule". Sem jih odstranila s suhim čopičem.


detajl: bleščeča rožica

četrtek, 20. maj 2010

Izzivalka

Pa me je premamil prvi tuji izziv. Ko sem videla, kakšne barve je za svoj izziv razpisala Kristina, se preprosto nisem mogla upreti, saj so to ene mojih najljubših barv.




Nastala je takale čestitka.

Največ preglavic mi je nepričakovano povzročala Kristinina splošna želja, naj čestitke ne bodo preveč načičkane. In če se mi vedno zdi, da sem na čestitko dala premalo dodatkov, sem na tole na vsak način hotela dati preveč. Na koncu sem pol stvari dala proč in zdaj se mi zdi, da se ji res ne da očitati, da je kičasta ;).

ponedeljek, 17. maj 2010

Reciklirana in pisana

Zadnje čase je bilo vse, kar sem naredila, nekam rjavo, brezbarvno ali pa temno. Zato je skrajni čas za eno veselo in živahno, pisano čestitko :). Tale je povrhu vsega še reciklirana - motiv je s "piškotkasto" štanco izsekan iz ene reklamne brošure, ker takih luštnih rožic in pikic preprosto nisem mogla vreč v smeti.


Pisano in veselo pa je bilo kot vedno tudi na srečanju punc z Otoka zakladov, ki je v soboto potekalo v Velenju. Hvala organizatorkam Urški, Nataši in Lidiji, ker ste nas gostile in nam omogočile, da smo napolnile baterije. Bilo je veliko smeha, smo se pa tudi pridno učile kaligrafije, ki nam jo je zelo potrpežljivo kazala in vbijala v peresa naša "tršica" Urška. Vsem, ki ste mi polepšale soboto, en velik in iskren hvala.

Pa da se ne pozabim pobahat. Alenka me je izžrebala in dobila bom svoj prvi bombonček. Jeeeee! Tak lep obesek z razpokicami, za katerega si niti predstavljam ne, kako je narejen. Alenki in njeni srečni roki veeelik hvala.

torek, 11. maj 2010

Red mora biti

... pa čeprav slab, vedno govori moj oče.

In ker sem sita tega, da nikoli ne najdem računov, položnic in drugih podobnih zadev, kadar jih potrebujem, sem ob začetku leta (oh, kje je že to!) sklenila, da si naredim harmonika škatlo za račune.




Ker sem delala na pamet, brez razmisleka, je škatla morda malo preozka, vendar pa bo kljub temu služila svojemu namenu. Zdaj je samo še račune treba pospravit vanjo. Upam, da mi uspe pred koncem leta :)

petek, 7. maj 2010

Deževna čestitka

Ker je zadnje dni precej deževalo, je nastala deževna čestitka.

Je moja prva pobarvana z distress črnilom in mi je kar všeč. Čeprav roko na srce, barve so mi ljubše od dokaj "brezbarvnih" vintage čestitk.


Odtis je pobarvan z distress inkom old paper, vrtnice so narejene ročno in tudi senčene z istim distress inkom (itak imam samo tega :)), listki so izsekani s štanco, čipka je pa pred leti krasila sestrino poročno darilo :).

In še nekaj priznam: moji domači mi vedno prinesejo vso embalažo od raznih daril, ki so jih dobili: papir, trakove, okraske... jaz jih navdušeno sprejmem, nahrčkam, kar mi je všeč, potem pa včasih tudi kaj recikliram za čestitke ali kartako :).

ponedeljek, 3. maj 2010

Kazalki za izziv

Na Craft-alnici so tokrat razpisali izziv na podlagi fotografije.


Ob začetku izziva sem si rekla: "Ah, to pa meni ne bo šlo, pa še tak starinski stil je, ki meni ne gre od rok...". In sem odmislila sodelovanje...

Čez nekaj dni pa sem brala knjigo in kot nalašč nisem imela pri sebi nobene kazalke. Takrat mi je kapnilo, da lahko poskusim narediti kvazi starinsko kazalo za knjigo. Hotela sem takega s starinsko pisavo, a so v trgovini prodali štampiljko s pisavo, ker sem jo očitno predolgo hodila gledat.

Nato sem začela ustvarjat "kartako" in na koncu sta nastali dve knjižni kazali, tisto brez rožic je obojestransko.



detajl: ročno narejena rožica. Uporabila sem štance, izsekane delčke po robovih senčila z rjavo blazinico in jih vsak izsekanček s škarjicami malo zvila, da so rožice na koncu bolj 3-d.





Osnovni navdih za kazalki je bila knjiga, za stil pa "starinsko" vzdušje na fotografiji in umirjeni rjavkasti toni. In ker mi je bil "košat" rumen cvet tudi neznansko všeč, sem na eno od kazal dala še rumene cvetove. Sicer niso tako živo rumeni, ker so senčeni po robovih, ampak tako lepše pašejo na kazala :).