ponedeljek, 31. januar 2011

čestitka za novi dom

Bratranec se je z družinico preselil v nov dom. Skromno vselitveno darilce je spremljala tale čestitka, ki je v sebi skrivala nekaj evrčkov za še lepši in udobnejši dom.

Ker imata bratranec in njegova partnerka precej minimalističen okus, je tudi čestitka preprosta in brez množice dodatkov. Torej samo zelo preprosta hišica, ročno izrezana iz zaloge papirja in malo posenčena z blazinico štampiljke, izštancan srček ter belo Sakura pisalo za obrobo in lastnoročno izpisan napis na kvadratni osnovi.

torek, 18. januar 2011

projekt v teku

Jap, pletenje me še vedno močno drži. Tokrat me je premamila volna za polstenje in odločila sem se, da si naredim zimsko torbico. Izkazalo se je, da bo to projekt v več fazah...

Prva faza: pletenje. Torbica je bila precej velika :) pa šele zdaj vidim, da ji poziranje ni šlo najbolje - v resnici je bila čisto lepe in pravilne oblike, ne vsa zverižena kot na sliki


In po drugi fazi, pranju oz. polstenju, se je malček skrčila...

Priznam, skrčila se je drugače, kot sem predvidevala - po širini je bilo krčenje precej manjše kot po dolžini. A vseeno mi je všeč ..za prvič
Barva se sicer ni spremenila toliko kot izgleda na sliki, ampak zelo težko je ujetdvakrat enako svetlobo.

Nadaljevanje sledi... Čaka me še kar nekaj faz.

ponedeljek, 10. januar 2011

Mehak in topel

Prvemu šalu iz cofkaste volne je moral nujno slediti še drugi. Tokrat sem prosila eno mojstrico za inštrukcije, da me je naučila, kako se taki volni streže. Tako je moj drugi šal že tak, kot mora biti, pa še zelooo mehak in topel je.

Cofkaste volne mi je zdaj zmanjkalo, ne pa tudi pletilskega zagona. sem že v novih projektih :)

torek, 4. januar 2011

Srečno z zamudo

December je prav odbrzel, tudi prvi trije dnevi novega leta so minili kot bi mignil, tako da moj blog šele zdaj obrača stran v koledarju.

Vsem želim prijetno, prijazno, ustvarjalno in zanimivih dogodkov polno leto, v katerem boste znali prisluhniti sebi in bližnjim in ki vas bo kaj novega naučilo ter vam podarilo veliko prijetnih spominov.

Začetek leta je čas za nove cilje in ker se meni pogosto kaj izjalovi, sem se letos odločila, da se bom prepustila toku. Bom videla, kako se obnese...

Pa da pokažem še malo lanskih stvari, ki jih prej nisem utegnila.

Novoletni voščilnici sta narejeni iz stare zaloge Hofrovih paspartu voščilnic, motiv je iz volne, pikane na filc, snežinke pa sem naredila s strukturno pasto in šablono.


To je pa rezultat malo drugačnega ustvarjanja :) - moja letošnja kolekcija božičnih piškotkov. Dve vrsti na sliki manjkata, ker sta pošli še pred fotkanjem :).