nedelja, 29. april 2012

Sove so in :)

Sove nas zadnje čase gledajo od vsepovsod. Z nakita, torbic, denarnic ... sove so in.

Moja sova gleda s čestitke :). Ideja o sovasti čestitki, ki sem jo videla v Papercraft inspirations, mi je bila tako simpatična, da sem morala tudi jaz narediti eno prijazno in pametno ptičko.

ponedeljek, 16. april 2012

Rojstnodnevna

Moj oče je včeraj praznoval rojstni dan. In ker k darilu obvezno sodi voščilnica, jo je dobil. Narediti voščilnico zanj sicer ni preprosto. Tipično moške voščilnice, kot so razne srajce, športno, ribiško ali lovsko obarvane čestitke, niso zanj. Še manj take z golimi ženskami ali prsmi, ki so tudi pogoste za moške.

Zato sem se odločila za čestitko, ki ima nevtralen motiv, a je vesela in živahna, kakršen je tudi moj oče.
Oblačkasto ozadje je narejeno s šablono iz "scalloped" kroga ter modrim in rumenim črnilom za štampiljke. Napis pa iz vrvice za dokumente in "zastavic" iz ostankov papirja.

Tole so pa zajčki, ki sem jih pozabila pokazat pri velikonočni objavi. So preprosti pirini piškotki, ki se zelo lepo podajo h kavi ali čaju. Zajčki so že zdavnaj odskakljali naokoli, meni pa je ostala le še slikica :)

nedelja, 8. april 2012

Vesele praznike!

Prazniki so vedno dobrodošli. Nekateri zato, da si malo odpočijemo, drugi, da najdemo notranji mir, tretji, da "podelamo" stvari, ki jih iz tega ali onega razloga v zadnjem času nismo uspeli postoriti.

Tokratni velikonočni prazniki so mi zaradi svoje dolžine omogočili vse našteto. Tudi to, da naposled kaj objavim na svojem blogu, ki sem ga več kot mesec dni zapostavljala zaradi kupa drugih stvari.

Pred tokratnimi prazniki mi je malo zmanjkalo časa za ustvarjanje nove dekoracije. Mi je pa uspelo narediti vse voščilnice in pobarvati pirhe. Vsaj nekaj.


In tako sem rekrutirala kokoško, ki sicer moj dom ob praznikih krasi že kar nekaj let. Že dolgo nazaj sem jo namreč dobila v okviru swapa na Ustvarjalni skrinji od Barbare. Barbara, če slučajno zaideš na moj blog, se ti še enkrat zahvaljujem za kokico, ki vsako veliko noč ždi na mojem oknu. Letos je pa prvič prišla na mizo in tam znesla pirhe :).

Pirhe sem letos pobarvala z rdečim zeljem (modri) in sokom od vložene rdeče pese (morali bi biti roza, pa so kvečjemu umazano roza). Rdeča pesa me je razočarala tudi zato, ker se je barva vpila v rastline in tako ni bilo nič z lepimi odtisi.

Pa še tokratne velikonočne čestitke. Vse so na isto finto, zato kažem le tri primerke. Idejo zanje sem dobila nekje na netu, žal ne vem več kje, sem pa zadevo zaradi časovne stiske malo poenostavila.