četrtek, 1. julij 2010

Utrinki iz Mehike - 2.del

Teotihuacan, starodavno mesto okoli 50 kilometrov severno od mehiške prestolnice, je bil nekoč najmogočnejše mesto Srednje Amerike. Civilizacija je tu obstajala med 1. in 7. stoletjem n.š.. V času razcveta se je razprostiral na več kot 20 kvadratnih kilometrih, v njem pa je živelo 125.000 ljudi.

Na sliki pogled proti Lunini piramidi

Pa še pogled z Lunine na Sončevo piramido, tretjo največjo piramido na svetu, ki naj b bila zgrajena iz treh milijonov ton kamenja.

Najin naslednji postanek je bil v Puerto Escondidu na pacifiški obali. Ogromni valovi so raj za surferje, mirno in zelo sproščeno vzdušje pa za vse ostale.

Šla sva tudi opazovat morske želve, ki so pogoste prebivalke tamkajšnjega morja in hodijo valit jajca na obalo. Želve so res ogromne in lahko dosežejo tudi okoli 150 let. Tale, ki smo jo ob zagotovilu strokovnjakov, da je nič ne boli, za nekaj minut preučevali na čolnu, je s svojimi 40 kilogrami in približno 10-12 leti še precej majhna.


Smisel življenja...

In potem sva se po skoraj sedmih urah vijuganja z minibusom po ovinkasti cesti pritresla v Oaxaco. Tam sva si spet malo ogledovala ruševine oz. ostanke starodavnega mesta Monte Alban, kjer so med letoma 500 pr.n.št. in 950 n.št. živeli Zapoteki.


Kasneje sva se še sprehodila po Oaxaci, med drugim mimo dveh cerkva

1 komentar:

  1. Krasne fotke, te kar vleče tja, da o mamljivi mreži, razpeti med palmi, ne govorim ;)

    OdgovoriIzbriši