sreda, 23. april 2014

Letošnji pirhi

Mesec, odkar se nisem javila na blogu,  mi je minil, kot bi mignil.

Zgodilo se je ogromno. Končala se je porodniška, dete je odšlo v vrtec, jaz pa v službo, praznovali smo en prvi in en 60. rojstni dan, družino preizkuša hujša bolezen...

In za praznike, ko sem imela kar nekaj načrtov za ustvarjanje, je moja punčka prvič zbolela. Nič hujšega, običajna otroška bolezen, a požrlo mi je ves čas in voljo za ustvarjanje.

Tako sem uspela narediti le pirhe.Pobarvala sem jih z naravnimi barvami. Rjavi so pobarvani v kavi, vijolični v mešanici ribezovega soka in vode. Če se bo kdo lotil ribezovih, jih mora po barvanju natreti z maščobo, ker so sicer precej čudne obledelo modre barve, ko dobijo malo masla, pa dobijo prav lepo temno vijola barvo.

Okrasila sem jih s peel-off nalepkami, ki sem jih nahrčkala za čestitke, a jih sploh ne uporabljam. Nalepila sem  jih pred barvanjem in fiksirala z najlonkami. Ko so bili pirhi pobarvami, sem jih odlepila. Meni je učinek všeč.

4 komentarji:

 1. Zelo dobera ideja za barvanje z ribezom - pirhi so ti super uspeli! Upam, da ste se vsi pocajtali doma!

  OdgovoriIzbriši
 2. Zelo lepi pirhi. Vam pa zelim, da vas razni virusi in bolezni kmalu zapustijo.

  OdgovoriIzbriši
 3. Maja, zelo lepe pirhe si naredila.
  Upam in želim, da se zdravje hitro povrne!

  OdgovoriIzbriši
 4. Krasne pirhe si naredila, tole s peel-off nalepkami si moram zapomniti za drugo leto :) Tudi jaz vam želim vse dobro!

  OdgovoriIzbriši