petek, 21. december 2012

Še nekaj Božičkov

Božički so glavne zvezde tega časa. Tokratne voščilnice so kar "portreti" tega dobrega moža. :)






Žal je tale skupinska edina, ki sem jo posnela pri dnevni svetlobi in na kateri so vidne dejanske barve.

Vsi elementi Božičkovega obraza so izrezani ročno razen oči. Brada, brki in rob kape so iz ročno izdelanega papirja (kupljenega), vse je malo posenčeno z distress inki, lička sem pa naredila s pomočjo cofka, ki sem ga pomazala z roza barvo za štampiljke. Spet zelo preprosto, čeprav rezanje pobere kar nekaj časa.

Pa še nekaj fotk, tokrat žal pri slabši svetlobi.






To je tudi moja zadnja serija letošnjih božičnih in novoletnih voščilnic, če ne štejem tistih za swap, ki jih še ne smem pokazat.


torek, 18. december 2012

Božiček na poti















   
Do božiča je še en teden in Božiček je že na poti. Z jelenčki potuje čez zasnežene pokrajine

 in mesta...

Vsako leto se ob izdelovanju božičnih in novoletnih voščilnic držim določene teme oz dveh. Kot ste že verjetno ugotovili, so bila prve tema snežinke. Druga so pa Božički :)

Za tokratne voščilnice oz . tehniko mi je bila navdih Michelle Zindorf, ki s štampiljkami in različnimi barvami ustvarja prave čudeže.

Pri zgornjih sem uporabila štampiljke dreves, modre in sive blazinice za štampiljke in štampiljko Božička z jelenjo vprego. Ker štampiljka ni "polna" ampak je taka, da se odtis lahko pobarva, sem si pomagala s črnim flomastrom, da sem dobila želeni učinek

Pri voščilnicah z mestom je pa poleg štampiljke Božička in blazinice uprabljen še izrez hišic, strukturna pasta in bleščice.

sreda, 12. december 2012

Še nekaj voščilnic za novo leto

Tudi te so zimske in preproste.



Prve so narejene iz ekokartona, snežinke so toplotno embosirane, dodani so kristalčki, pentljica in napis.
vse na kupu

Tudi druge so toplotno embosirane, nato pa sem čez odtis šla z distress inki. Dodala sem le še nekaj drobnih okrasnih kamenčkov - pri vsaki čestitki drugačne barve - in odtisnila napis Srečno! Preprosteje skoraj ne gre :)

petek, 7. december 2012

Pričakovanje

Že skoraj teden dni nazaj se je začel advent. Ta čas imam zelo rada, ker se pripravljamo na božič in si tako popestrimo turobne zimske dneve in dolge večere.

Ob začetku adventa med drugim okrasimo dom z venčki. Letos sta moja venčka za mizo in vrata preprosta, okrašena le z majhnimi bunkicami, spletena pa kar iz bršljana, ki mi raste ob hiši.






Seveda pa še naprej delam tudi čestitke.
Te, ki jih kažem danes, so preproste in primerne za "množično produkcijo", kot temu pravimo ustvarjalke. Sicer jaz nisem za velike serije, tako da je pri meni nastalo šest takih voščilnic, pa še te niso popolnoma enake. ker nisem čisto enako odtiskovala snežink.


 Osnova je narejena iz biserno belega šeleshamerja. snežinke so odtisnjene z distress inki. Ker se ti na biserni šeleshamer malo slabše primejo, sem jih poivnala s papirnato brisačko, da se niso razmazali. tako sem dobila rahlo zabrisan učinek, ki pa mi je všeč, ker je tak zimski in deluje mehko kot zimska pokrajina :). Odtisnila sem še napis srečno, dodala pentljico in okrasni kamenček in to je to.

Pa še skupinska fotografija. Zaradi perlastega kartona je blo praktično nemogoče lepo fotografirat vse na kupu-