petek, 9. julij 2010

Utrinki iz Mehike - 3. del

Tipičen mehiški avtomobil: hrošč. Vseh mogočih barv, odlično in slabo ohranjeni se vozijo po cestah.


Merida na polotolu Jukatan.

Starodavno majevsko mesto Uxhmal

In iguana oz. legvan, kot se temu plazilcu reče lepo po slovensko. Na Jukatanu sva jih srečala kar precej in so nama bile zelo simpatične. tale je še posebej lepo pozirala.
Starodavno majevsko mesto Chichen Itza, eno od novih svetovnih čudes. Ogromne in še vedno izvrstno ohranjene (in tudi malce popravljene) zgradbe pustijo globok vtis. Na veliki piramidi na eni stranici ob jesenskem in spomladanskem soncu sence ustvarijo vtis kače, ki se plazi po ograji navzdol.


Observatorij
Potovanje sva sklenila ob karibski obali. Podala sva se v Playa del Carmen, kraj, za katerega je Lonely Planet zatrjeval, da še ni tako strašno turističen. Pa je :/. Kljub temu se nisva pretirano sekirala in sva se prepustila soncu, morju in peščeni plaži. Morje sicer ne ohladi, ker je (pre)toplo, je pa čudovite barve.

Z ladjico sva šla na otok Cozumel.

Kopala pa sva se tudi v cenoti. Cenotes, kot jim pravijo Mehičani, so kraške kotanje, napolnjene s sladko vodo, ki jih obdaja bujno rastje . V njih se v vročih dneh ohlajajo predvsem domačini. Midva sva bila navdušena - čista voda v kotanjah res prijetno ohladi, občutek pa je, kot da si prišel v čisto drug svet

..in potem sva polna lepih vtisov odletela domov...

1 komentar:

  1. Hvala za to zanimivo reportažo s krasnimi fotkami. Si me kar popeljala v drug svet ...

    OdgovoriIzbriši